L'artista Gemma Molera mostra la seva vivència 'salvatge' amb el càncer amb 'Lung &a


Unes 150 persones han acompanyat Molera en la inauguració

Unes 150 persones han acompanyat l'artista santcugatenca Gemma Molera aquest divendres en la inauguració de l'exposició 'Lung & Bones', que es pot veure al Claustró del Monestir fins al 28 de maig, on 'es despulla i posa tota l'ànima' per posar de manifest la seva vivència 'salvatge' amb el càncer. La mostra recull pintures sobre taules de fusta de 40 per 40 centímetres agrupades de quatre en quatre i fa un recorregut a com Molera, professora a l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, ha viscut la malaltia.


El 20 de maig del 2015 li van detectar a Molera un carcinoma de pulmó amb metàstasi als ossos. Malgrat la patologia, l'artista es considerara 'sortosa' per haver tingut el tumor, ja que li ha permès pensar en ella mateixa, més enllà del seu cos. De fet, assegura que la malaltia li ha permès 'redescobrir' la passió per anar a treballar al taller artístic.


L'artista vol desestigmatitzar el càncer i subratlla que es tracta d'una malaltia crònica amb la qual s'ha de conviure. La professora d'art ha explicat a Cugat.cat que la mostra li ha permès estar en pau amb ella mateixa.


La trobada, organitzada per l'Ajuntament i comissionada per Ramon Balasch i Mireia Mur, ha tingut la presència de la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que ha ressaltat que l'exposició va més enllà de mostrar el talent artístic de Molera.


La presentació ha acabat amb l'actuació del quartet Pesquines, on toca la flauta la filla de l'artista. Dissabte de la setmana vinent a dos quarts de dotze i el 20 de maig a dos quarts de nou de la nit, amb motiu de la Nit de l'Art, s'oferiran visites comentades a càrrec de Molera.

 

Podeu escoltar les paraules de Gemma Molera i Carmela Fortuny en aquest link:

http://www.cugat.cat/noticies/cultura/128113/l_artista-gemma-molera-mostra-la-seva-vivencia-_salvatge_-amb-el-cancer-amb-_lung--bones_.htm


  • Facebook Reflection
  • Google+ Reflection