NOTA BIOGRÀFICA 

 

Gemma Molera és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona   en Escultura i Gravat (1987-89). Va completar la seva formació com a gravadora i estampadora amb Magí Baleta (1990-1992) i amb Alain Chardon  Quadrat 9 (1994-1998), i també col·laborant amb artistes com Joan Bennàssar, Jaume Roure o Perico Pastor. Més endavant, va començar a editar els seus propis gravats amb galeries com Maragall Edicions.  Del 1999 al 2001 va viure a Seattle, on va aprendre la tècnica de l’encàustica i va perfeccionar el fotogravat, dues tècniques que aplica constantment en la seva obra actual.

 

El 2004 va establir el seu taller de gravat i encàustica a Cerdanyola del Vallès, on  a més de treballar com a gravadora per artistes i galeries, també imparteix cursos en aquestes especialitats La seva activitat docent es completa amb cursos de gravat i serigrafia a l’Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès i de gravat i encàustica a l’Escola Illa de Sabadell. Actualment fa de coordinadora del taller Triangle (Taller d’Arts Plàstiques i expressió per a nois i noies).

 

Des del 2006 ha realitzat edicions noves de gravats propis i obres originals per encàrrecs d’empreses així com nova obra d’encàustica i escultura.

 

Ha treballat el fotògraf Pere Formiguera en la creació de “Pedres”, uns fotogravats creats al 2008.

Ha participat en nombroses mostres col·lectives i ha exposat individualment a Barcelona, Madrid, Londres i Estats Units.