EL MEU PERFIL PROFESSIONAL

 

Treballant amb Magí Baleta (durant 1990-92) i Alain Chardon (durant el1994-98) com a gravadora i estampadora vaig aprendre moltíssim i més treballant amb artistes com Joan Bennàssar,  Jaume Roure o Perico Pastor entre altres.   Més endavant vaig començar a editar els meus propis gravats  amb galeries com Maragall Edicions  i des de 1998 segueixo funcionant com autònoma  tirant endavant el meu propi taller professional de gravat. 

A Seattle, (on vaig viure 2 anys 1999-2001) vaig aprendre la tècnica d’encàustica i perfeccionar el fotogravat, cosa que m’ha ajudat moltíssim per a la meva obra actual.

 

He treballat sobretot el gravat calcogràfic, aiguafort, aiguatinta, sucre  sobre planxes de coure i també   fotogravat amb artistes com Carme Aliaga, Montse Casacuberta, Gemma Molera.

M’agrada molt treballar amb l’artista al taller de gravat i posar-me a la seva pell, poder resoldre problemes tècnics i arribar a crear  unes estampes i bòn a tirer entre tots dos. La complicitat que es crea i l’aprenentatge mutu és fascinant!

 

També he estat col·laborant amb Pere Formiguera creant uns fotogravats inèdits,  els quals es van presentar el setembre del 2008, a la Galeria Fidel Balaguer de Barcelona.

 

I és que el meu món és com un petit taller d’alquímia.  Per a mi el coure, l’àcid , les resines, el foc, el treball directe amb les mans, el procés de crear pas a pas, sense que hi hagi cap intermediari, sinó que sóc jo mateixa qui investiga amb els materials, qui s’equivoca o se sorprèn de les noves troballes, qui treu conclusions i torna a començar, però sempre d’una manera intuïtiva, poc racional, molt amb el cor i les mans i els sentiments...

 

Aquesta sóc jo, i és aquesta la meva obra.  Amb el gravat, potser perquè el tinc incorporat de molt endins i el domino, tinc una obra més fresca i neta.  Aquest darrer any també  he fet algunes edicions noves de gravats originals,  i la veritat és que el gravat m’enganxa molt. 

 

Quan miro la meva trajectòria com a gravadora,  veig que tinc quantitat d’obra editada per  les galeries  i per mi mateixa,  la majoria de la qual venuda o en dipòsit i...  tot i que sé que el gravat  està en un moment fluix..., perquè costa molt editar  noves coses, no deixo de pensar en que continua sent una bona  APOSTA  i que val la pena seguir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3